Lớp 10

Bộ đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Thanh Hóa 2022

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh Thanh Hóa năm 2022 bao gồm 4 đề thi thi thử vào 10 của các trường nổi tiếng trên địa bàn tỉnh Thanh Hóa.

Đề thi thử tiếng Anh vào 10 Thanh Hóa giúp các em học sinh lớp 9 có thêm nhiều tài liệu ôn luyện, củng cố kiến thức, làm quen với các dạng đề, bài tập tiếng Anh để đạt được kết quả cao trong kì thi vào 10 sắp tới. Bên cạnh đó các em tham khảo thêm bộ đề thi thử vào 10 môn Toán Thanh Hóa, bộ đề thi thử vào 10 môn tiếng Anh Hà Nội. Vậy sau đây là nội dung chi tiết bộ đề thi thử vào 10 môn Tiếng Anh Hà Nội 2022, mời các bạn cùng theo dõi và tải tại đây

Bạn đang xem: Bộ đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Thanh Hóa 2022

Đề thi thử tiếng Anh vào 10 Thanh Hóa

PHẦN A: NGỮ ÂM ( 1.0 điểm )

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại.

1

A. decided

B. missed

C. looked

D. stopped

2

A. notebooks

B. lessons

C. reads

D. rulers

3

A. smile

B. like

C. miss

D. polite

II. Chọn từ có trọng âm chính rơi vào vị trí khác so với các từ còn lại.

4.A. listen B. forget C.open D. visit

5.A. television B. separation C.information D. reputation

PHẦN B: NGỮ PHÁP VÀ TỪ VỰNG (4,0 điểm)

I. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau.

6.My sister usually (play ) ________________ sports in the morning.

7. We (be)________________ pen pals for more than 5 years.

8. My father (work)____________ for this company five years ago.

9. I remembered ( lock)_____________ the door last night before I went to bed.

10. He (work) ______________ hard , he will get over the exam.

II. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau

11. This singer is not very pretty but she sings very______ (BEAUTIFUL).

12. My teacher found a lot of mistakes in my essay and told me to_________( WRITE )

13.The internet is a wonderful _______________ of modern life. (INVENT)

14. Energy-saving bulbs should be used to save ___________ . (ELECTRIC)

15. ______________________ are doing their best to make people aware of the danger of COVID – 19 viruses. (ENVIRONMENT)

III. Chọn một đáp án đúng trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau.

16.I’m very __________ about the information you have given me.

A. worried

B. surprised

C. bored

D. interested

17. “I think I’ve lost my new pen. I’ve______ it everywhere but I can’t find it anywhere.”

A. looked after

B. turned on

C. looked for

D. turned off

18.Son Doong Cave is recognized as cave in the world by British Cave Research Association.

A. the larger than

B. the largest

C. the most large

D. the larger

19.The government of Viet Nam is looking for ___________ ways to prevent the impact of new Corona Virus on the economic growth.

A. effectiveness

B. effect

C. effectively

D. effective

20.He is good at English , ___________?

A. is he

B. isn’t he

C. wasn’t he

D.doesn’t he

21. The book _________is on the table belongs to my brother.

A. which

B. where

C. whose

D. who

22.They suggest ____________off all the lights before leaving the room.

A. turn

B. turning

C. to turn

D. turned

23. Nguyen Dang Khoi is______________ best student in my class.

A. a

B. an

C. the

D. Ø

24.The government in Viet Nam has ________every effort to stop the rapid spread of COVID -19.

A. brought

B. made

C. done

D. created

25. “I suggest going to Sam Son beach on the weekend.”_ “ ___________ .”

A. That’s a reason.

B. That’s a good idea.

C. That’s a fine .

D. That’s a trip.

PHẦN C: ĐỌC HIỂU (3,0 điểm)

1. Đọc và chọn một từ thích hợp đã cho trong khung điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau.

exciting            largest                for                used               includes

London is one of the (26)____________cities in the world. Its population is a lot smaller than Tokyo or Shanghai, but it is by far the most popular tourist destination. London is probably most famous (27)___________ its museums, galleries, palaces, and other sights, but it also (28)________________ a wider range of peoples, cultures, and religions than many other places.People (29 ) _______ to say that it was the dirtiest city too, but it is now much cleaner than it was.To the surprise of many people, it now has some of the best restaurants in Europe too. For some people, this makes London the most (30)_____________ city in Europe.

II. Đọc đoạn văn sau và chọn câu trả lời đúng cho các câu hỏi.

You can do a few things to make homework less stressful. First, be sure you understand what you have to do in your assignment. Write it down in your notebook if you need to, and don’t be afraid to ask questions about what is expected.

Second, use any extra time you have at school to work on your homework. Many schools have libraries that are specifically designed for students to study or to get their homework done.

Third, pace yourself. You need to plan your time. If it is a heavy homework day, you will need to devote more time to your homework.

Whenever you need some help, the first person you should ask for help is your teacher. Sometimes, it is good to have someone explain something that you are not completely sure of. In addition, you might also be able to get some help from another student. If there is a friend who is a good student, think about asking that person to study with you.

31. In order to make homework less stressful, the first thing to do is ___

A. to remember the deadline

B. to understand what you have to do in your assignment

C. to go to the school library as soon as possible

D. to know who can do it for you

32. If you have any extra time at school, you should

A. spend time with your friends

B. use it to make your day planner

C. use it to understand the assignment

D. study or get your homework done

33. The word “devote” in the third paragmph can be best replaced by the word “___”.

A. reduce B. spend C. develop D. waste

34. When a student needs some help, the first person to ask for help is ___

A. the best student at school B. his teacher

C. a member in his family D. his frlend

35. What is the main idea of the passage?

A. Students can follow some advice to avoid worrying about homework.

B. Students should ask their teachers for help when they need it.

C. Students might get some help from their friends.

D. Students can do their homework in school libraries.

III. Chọn một đáp án trong số A, B, C hoặc D điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau.

The COVID-19 pandemic continues to upend the lives of young people around the world. ___(36)___, youth are at the forefront when it comes to stepping up and helping their communities overcome challenges caused by the virus.

A young technical adviser on tourism and cultural affairs from the Philippines, Maria Solita, has initiated “The Milk Giving” project and “Be A Blessing, Share Your Blessing”. These two initiatives aim to deliver free food supplies to the most ___(37)__ people within her community during the crisis.

“The Milk Giving” project is a spur-of-the moment idea ___(38)__ I never expected would make a strong pronouncement about how huge difference a small act of kindness makes. In this time of COVID-19, my husband and I decided to use our salaries for two months in ___(39)___ a thousand food packs to the most affected sectors within Kalibo, the town where we reside. Aside from our relief operations and other group projects that we support, we also received a couple of Facebook messages from individuals who were asking for non-formula milk and __(40)__ basic necessities for their children.” (Source: https://en.unesco.org)

36. A. However B. Although C. Furthermore D. Because

37. A. poor B. happy C. vulnerable D. lucky

38. A. where B. what C. that D. who

39. A. giving out B. giving up C. giving away D. giving off

40. A. another B. other C. others D. the others

PHẦN D: VIẾT (2 điểm)

I. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với ban đầu, bắt đầu bằng từ gợi ý.

41. Ba started learning English in 2013.

Ba has_____________________________________________________

42.I don’t know her phone number , so I can’t call her.

Ò If I __________________________________________________________________.

43.They have just sold that old house.

That old house________________________________________________________.

44. The music was so exciting that we danced all right.

It was such___________________________________________________________.

45. The Prime Minister was determined to remain in office.

The Prime Minister had no intention ________________________________________

II. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với câu ban đầu, sử dụng từ cho sẵn trong ngoặc đơn ( không được thay đổi dạng của từ trong ngoặc ) :

46. Mary is reading an English novel. It is interesting. (WHICH)

__________________________________________________________

47.”Why don’t we go for a walk tonight ?” said Mr.Cuong. (SUGGESTED)

______________________________________________________.

48.It is a pity .I can’t speak English well. (WISH)

_________________________________________________________________

49.People say that he is very clever. (TO)

____________________________________________________________________.

50. The crops were badly affected by the storm.

_________________________________________________________________

Đáp án đề thi thử vào lớp 10 tiếng Anh

PHẦN A: NGỮ ÂM (1,0 điểm)

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại.

1. A. decided

2.A. notebooks

3. C. miss

II. Chọn từ có trọng âm chính rơi vào vị trí khác so với các từ còn lại.

4. B. forget

5. A. television

PHẦN B: NGỮ PHÁP VÀ TỪ VỰNG (4,0 điểm)

I. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau

6.plays

7.have been

8.worked

9.locking

10.should-work

II. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau.

11.beautifully

12. rewrite

13. invention

14. electricity

15. Environmentalists

III. Chọn một đáp án đúng trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau.

16. A

17.C

18.B

19. D

20. B

21. A

22.B

23. C

24. B

25. B

PHẦN C: ĐỌC HIỂU (3,0 điểm)

I. Chọn một từ thích hợp trong ô dưới đây điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau.

26. largest

27. for

28 . includes

29. used

30. exciting

II. Đọc đoạn văn sau và chọn một đáp án đúng trong số A , B, C hoặc D.

31. B

32. D

33. B

34. B

35. A

III. Chọn một đáp án trong số A, B, C hoặc D điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau.

36. A

37. C

38. C

39. C

40.B

PHẦN D: VIẾT (2,0 điểm)

I. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với câu ban đầu, bắt đầu bằng từ gợi ý.

41. Ba has learned English since 2013.

Or Ba has been learning English since 2013.

42.If I knew her phone number , I could call her.

43. That old house has just been sold.

44. It was such exciting music that we danced all right.

45. The Prime Minister had no intention of resigning office.

II. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với câu ban đầu, sử dụng từ cho sẵn trong ngoặc đơn ( không được thay đổi dạng của từ trong ngoặc).

46. Mary is reading an English novel which is interesting

47. Mr.Cuong suggested going for a walk that night.

Or: Mr.Cuong suggested (that) we (should) go out for a walk that night.

48. I wish I could speak English well.

49.He is said to be very clever.

50. The storm had a badly effect on the crops

……………..

Mời các bạn tải File tài liệu để xem thêm đề thi thử tiếng Anh Thanh Hóa

Đăng bởi: THPT Nguyễn Đình Chiểu

Chuyên mục: Tài Liệu Lớp 10

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button

Bạn đang dùng trình chặn quảng cáo!

Bạn đang dùng trình chặn quảng cáo!